Maandag 30 september
Door: Willie en José
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
30 September 2024 | Spanje, Lerida
Maandag 30 september
Alweer een zonnige dag met in de middag temperaturen rond de 26º á 27º. Het was zo warm dat we vanavond voor het eerst buiten konden eten.
We zijn vandaag weer een stuk verder naar het zuiden het binnenland in gereden naar Lleida. Onderweg was onze eerste stop in Tarrega. Toen we daar door kwamen zagen we dat het markt was. Dus hebben we een parkeerplekje gezocht, wat in het centrum van Spaanse steden altijd een probleem is. Maar het lukte op 5 minuten lopen van de markt. José heeft er twee nieuwe truitjes gekocht met lange mouwen voor de komende winter. We hebben er ook cappuccino gedronken op een terras aan de markt.
Daarna zijn we doorgereden naar Montblanc, niet die berg in de Alpen, maar een stadje in de provincie Tarragona. Dat stadje heeft middeleeuwse stadsmuren. We zijn het stadje binnen gegaan door een van de oude stadspoorten. In het centrum kwamen we langs de Església de Sant Miquel, maar die was helaas dicht. We zijn door een andere oude stadspoort weer naar buiten gelopen en daar kwamen we bij het klooster van Sant Francesc. Da stamt uit de dertiende eeuw en de kloosterkerk bleek wel open. Binnen was de kerk sober maar had wel een mooi altaar met schilderingen.
We slapen de komende twee nachten, zoals al gezegd, in Lleida. We slapen hier in een B[e-38]B hotel. Dat is een Spaanse hotel keten. Vanmiddag zijn we nog de stad ingelopen. We hebben op een terras wat gedronken en daarna zijn we naar de oude kathedraal, de La Seu Vella, gelopen. Die is gelegen op een heuveltop in het stadscentrum. De kathedraal werd gebouwd tussen de 12de en 15de eeuw en combineert romaanse en gotische stijlen. Maar het is maandag en dan is (bijna) alles dicht in Spanje. We hadden hier wel een mooi uitzicht op de stad.
Vanavond hebben we gegeten bij een Azië restaurant meteen om de hoek bij ons hotel. Omdat we in het B[e-38]B slapen kregen we hier 10% korting. José had een pulled pork broodje met spek en ham en kaas en een gebakken ei en salade. Ik had een grote kom bami soep met veel groenten, stukjes vlees en stukjes krab. En het smaakte weer voortreffelijk. En we konden lekker buiten zitten, heerlijk!
30 September 2024 - 22:08
Henny Neijland:
Heerlijk dat jullie zo'n goed weer hebben dat maakt het extra genieten van al het moois dat jullie te zien krijgen[e-1f970][e-1f970]