Zaterdag 16 september 2017
Door: Willie
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
16 September 2017 | Griekenland, Athene
Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar Akrokorinthos. Dat is de vesting op de berg vlakbij oud Korinthos waar we een paar dagen geleden niet meer in konden omdat we te laat waren.
Vandaag waren we op tijd. We hebben eerst cappuccino gedronken op een dakterras met uitzicht op de opgraving van oud Korinthos.
Vanaf oud Korinthos klimt een smalle weg met wat haarspeldbochten stijl naar boven tot een parkeerplaatsje. Vandaar moesten we te voet verder. Het was nog een hele klim tot aan de toegangspoort. En daarna moesten in de burcht nog flink klimmen om alles te bekijken. Nou ja, we hebben alleen het westelijke gedeelte bekeken. De buitenmuur van de burcht of vesting heeft een lengte van 5 kilometer. Dat zegt wel iets over de omvang van dit complex. De burcht is de gehele middeleeuwen door bewoond geweest. Nadat Griekenland was bezet door de Ottomanen is er nog een kleine moskee gebouwd.
De berg waar de burcht op ligt steek ruim 500 meter boven het omringende landschap uit. Je hebt er een fantastisch uitzicht. Er wordt gezegd dat je bij helder weer wel 60 kilometer ver weg kunt kijken.
Nadat we uitgekeken waren daalden we weer af naar onze auto en zijn we op weg gegaan naar oud Nemea. Volgens de mythologie zou Heracles hier de leeuw van Nemea hebben gedood.
Nemea stond in de oudheid bekend in verband met de Nemeïsche spelen die om de twee jaar werden gehouden. Die spelen zijn omstreeks 570 voor Christus begonnen. Nemea was niet permanent bewoond. Alleen tijdens de spelen waren er mensen. Nemea was ook een heiligdom met een Zeustempel. Daar staan nu nog een aantal zuilen van overeind.
Toen we dit ook bekeken hadden was het al weer tijd om richtig huiswaarts te gaan. We moeten vandaag alles weer inpakken zodat we morgen verder kunnen trekken.
Wij hebben hier een probleempje met onze mail. Die kunnen wij niet lezen want ik moet eerst opnieuw ons wachtwoord bevestigen en dan wordt er een code naar de GSM gestuurd. Maar ik heb daarvoor het telefoonnummer van mijn dienstmobiel opgegeven en die heb ik niet bij. Dus wij kunnen ook niet reageren op mails. Maar ja, we hebben vakantie en dat overleven we wel.
16 September 2017 - 22:37
Vera En Leo:
Jose en Willie, een hele fijne vakantie. Geniet er van. De groeten vanuit een druilig De Rips