Vrijdag 31 mei 2019
Door: Willie
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
31 Mei 2019 | Griekenland, Marathópolis
Vanmorgen was het flink bewolkt en een beetje fris. Voor de middag hebben we ook wat regen gehad maar rond het middag uur klaarde het op en kwam de zon er door.Het werd toen ook meteen een stuk warmer.
Na het ontbijt zijn we naar de baai van Pylos gegaan. Dat ligt zo'n 20 - 25 km naar het zuiden. Dat is een grote baai die door een langgerekt eiland van de zee wordt afgescheiden. Aan de noordkant leeft de Afrikaanse kameleon. Dar hebben we vandaag voor de middag en aan het einde van de dag naar gezocht maar we konden er geen vinden.
Vanmorgen zat er wel een naaktvingergekko op de muur van ons huisje. En vanmiddag zagen we een heel mooie smaragdhagedis op de weg zitten. Ze staan alle twee heel mooi op de foto.
Na het zoeken naar de kameleons zijn we verder gereden. Midden door de baai loopt een landtong die de baai in tweeën verdeeld. Daar zijn we een stuk overheen gereden. Aan de ene kant was een soort wetland met een observatiehut. Daar hebben we even zitten kijken maar er waren niet veel vogels te zien. We troffen er wel een Belg die met de fiets vanuit België was gekomen. En dat was ook nog eens een heel gewone huis tuin en keuken fiets. Hij was een grote ronden door Europa aan het maken, op zoek naar vogelgebieden. Hij was al drie maanden onderweg.
Daarna hebben we onze boterhammen opgegeten op een bankje op een havenpier ergens in een dorpje aan de baai.
Na de lunch zijn we naar het stadje Pylos gereden. Daar staat op een heuvel een kasteel dat door de Turken is gebouwd. In dat kasteel is een archeologisch museum.
Toen we dat gezien hadden hebben we nog even door het stadje gelopen en daarna zijn we weer naar ons huisje gegaan.