Zondag 17 oktober 2021
Door: Willie
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
17 Oktober 2021 | Portugal, Almancil
Onze laatste vakantiedag. Morgen heel vroeg vertrekken we weer naar huis. We moeten al om kwart voor 6 op het vliegveld zijn. Gelukkig is het vanaf hier maar een minuut of 20 rijden.
Het weer begon vandaag zoals het gisteren is geëindigd met veel dikke sluierbewolking. Pas in de loop van de middag klaarde het op en kwam de zon er weer door. Maar nu ik dit zit te typen, rond half 6 in de middag, komt er opnieuw donkere bewolking opzetten.
We zijn vandaag nog een keer naar het Parque Natural da Ria Formosa gegaan. Dit keer weer bij Olhão. Daar zijn we aan het begin van onze vakantie al een keer geweest. Je hebt daar buiten wetlands ook een bosgebied waar je door kunt wandelen.
Voordat we het park in gingen hebben we in Olhão nog cappuccino gedronken.
In het park hebben we weer veel vogels gezien en als afscheidscadeautje eindelijk weer eens een hagedisje. Ik vond een klein skinkje onder een steen.
Wat hebben we deze vakantie weinig hagedissen gezien. Hoe komt dat? Zitten die hier gewoon zo weinig of waren we in de verkeerde tijd van het jaar?
Na het wandelen hebben we in het park op een picknick plek onze boterhammen opgegeten en daarna hebben we nog een ritje gemaakt door het mooie bergachtige binnenland.
Inmiddels zijn onze koffers al grotendeels gepakt en gaan we vanavond voor de laatste keer uit eten. Dat wordt bij Borgers. Dat is een traditioneel Portugees restaurant en daar hebben we al twee keer eerder gegeten. Op zondagen hebben ze daar geroosterd lamsvlees, dus dat komt wel goed…..