Maandag 23 oktober
Door: Willie en José
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
23 Oktober 2023 | Griekenland, Sámos
Maandag 23 oktober
Vanmorgen zijn we naar het Zoodochos Pigi klooster gereden. Dat ligt op het oostelijke schiereiland van Samos op 400 meter hoogte boven de zee op een berghelling. Het klooster werd gebouwd in 1756, op een locatie met een panoramisch uitzicht over de Egeïsche Zee en de kust van Turkije. Binnen in het klooster is een kunstige hout gesneden en met bladgoud versierde iconostase, een houtgesneden bisschoppelijke troon en prachtige fresco’s.
Na het klooster zijn we naar Posidonio gereden. Dat is een klein vissersdorpje op zo ongeveer het meest zuidoostelijke puntje van Samos. De Turkse kust is daar maar 1200 met verwijderd. Als er een brug was zou je er in een flink kwartier naar toe kunnen lopen.
We hebben op het terras van ons appartement geluncht en daarna zijn we gaan wandelen. Eerst langs de kust en toen met een slinger langs de berghelling over een paadje weer terug. We kwamen nog langs een verborgen leuk kapelletje van Ágios Nikólaos. Daarna hebben we bij ons in de baai op een terrasje van het restaurant waar we gisteren gegeten hebben wat gedronken. We troffen daar een Nederlands stel waar we mee aan de praat raakten. Die gaan donderdag ook met “onze” Transavia vlucht mee naar huis.
We hebben vanavond in dezelfde taverne gegeten als zaterdag. Tzatziki met brood, José had een kip souvlaki en ik had een schaal gegrilde grote garnalen.
23 Oktober 2023 - 21:46
Truus:
Nog een paar daagjes en dan......weer naar huis. Alvast een goede vlucht gewenst en kom veilig weer naar huis.