Zondag 6 oktober
Door: Willie en José
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
06 Oktober 2024 | Spanje, Altea
Zondag 6 oktober
Vandaag was weer een reisdag. We moesten ongeveer 320 km rijden van Bezas in het binnenland naar het zuiden naar de kust.
We slapen de komende 3 nachten in Hotel Noguera El Albir in Albir. We zitten hier een kleine 150 km onder Valencia. Toen we vanmorgen rond 10 uur vertrokken was het buiten 19º. We reden we nog een stuk over de hoogvlakte met als hoogste punt 1200 meter boven zeeniveau en begonnen toen richting Valencia te dalen. De temperatuur steeg steeds verder en hier in Albir was het vanmiddag 32º.
We zijn onder Valencia de kustweg gaan volgen. In veel van de kustplaatsen zie je kilometers ver alleen maar hoogbouw van hotels en appartementen. Erg fraai ziet het er allemaal niet uit.
Vanmiddag zijn we na aankomst nog naar de zee gewandeld. Dat is vanuit ons hotel ongeveer 10 minuten lopen. We hebben wat over de boulevard gewandeld en we hebben op een van de vele terrasjes wat gedronken. Deze boulevard is kilometers lang en heeft twee rijen palmbomen, direct naast het strand. Dat is dan wel weer een mooi plaatje.
Het restaurant in ons hotel is op zondagavonden gesloten dus we moeten vanavond weer naar de boulevard lopen om daar een plaatsje te zoeken bij een van de vele eetgelegenheden.
We hebben vanavond gegeten bij ‘Steakhouse’ aan de boulevard en het smaakte voortreffelijk. José had gegrilde stukjes kipfilet met frietjes en koolsla en ik had een grote malse gegrilde eendenborst met aardappelen en koolsla.
06 Oktober 2024 - 23:35
Henny Neijland:
Weer een mooie dag dus, het strand is ook wel weer lekker toch om van te genieten, de plaatjes geven een leuk beeld[e-1f44d][e-1f601]