Donderdag 24 mei 2018
Door: Willie
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
24 Mei 2018 | Spanje, Sonseca
Wat hier in de omgeving van Sonseca ook opvalt is dat je in het landschap geen ooievaars ziet. Toen we eergisteren van Cordoba naar hier reden waren de ooievaars kort na Cordoba verdwenen. Alleen in het nationale park waar we gisteren waren hebben we er een paar gezien. En vandaag zijn we naar een ander nationaal park gegaan waar we ook weer ooievaars hebben gezien.
Toen we vanmorgen zaten te ontbijten zag José door het keukenraam twee hoppen in de tuin zitten. Door het open raam lukte het om er een paar redelijke foto’s van te maken. Je kunt eigenlijk nooit erg dicht bij deze vogels komen want ze zijn over het algemeen erg schuw.
We zijn vandaag naar Parque Nacional de Cabaneros gegaan. Onderweg er naar toe werd het steeds donkerder en de temperatuur zakte naar 15 graden. Toen we bij het park aankwamen regende het een beetje.
Het is een enorm gebied met aan de ene kant een grassteppe met verspreid staande bomen en aan de andere kant een berggebied. Vooral in het grassteppe gebied zou heel veel groot wild moeten zitten. Maar toen we daar aankwamen bleek dat je daar alleen in kunt met een georganiseerde tour. En die vertrekken alleen ‘s-morgens heel vroeg en tegen de avond. Omdat die tour 2 á 3 uur duurt is dat voor ons geen optie. Voor de ochtend tour moeten we veel te vroeg op en als we de avond tour zouden nemen dan zijn we veel te laat weer thuis.
Aan de andere kant van het park, in het berggebied, zijn wel enkele wandelingen uitgezet die je zelf kunt doen. Daar zijn we toen maar naar toe gereden. Dat was vanaf de ene kant van het park waar we eerst naartoe zijn gereden nog best wel een stukje rijden. Maar onderweg klaarde het weer zowaar weer op en werd het weer lekker warm. We hebben een van de wandelingen gekozen en die liep door een prachtige omgeving. Maar van het grote wild hebben we niets gezien. We hebben alleen wat hagedissen en waterschildpadden gezien.
Vanavond gaan we maar weer in het zelfde hotel eten waar we gisteren zijn geweest. Het eten was er goed, ze hebben er wifi en ze hebben een ober die Duits praat. Want hier spreekt bijna niemand Duits of Engels dus iets bestellen gaat vaak met handen en voeten.
We hebben vanavond weer lekker gegeten in het hotel. We hadden een heerlijke gemixte salade met stukje gerookte zalm, stukjes gebakken varkenshaas en stukjes gebakken hertenvlees.