Zaterdag 26 mei 2018
Door: Willie
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
26 Mei 2018 | Spanje, Sonseca
Na het ontbijt zijn we naar Consuegra gereden. Dat ligt ongeveer 30 km naar het zuid-oosten. Toen we van Cordoba naar hier reden hadden we gezien dat daar op een heuvelrug een lange rij windmolens stond, met daar tussen in een kasteel. In dat dorp hebben we onze auto geparkeerd om eerst ergens koffie te gaan drinken. Maar alles bleek nog dicht te zijn. In het dorp zagen we wel een bordje dat naar de molens verwees. Er stond op dat het maar een kwartiertje lopen (klimmen) was. Dus zijn we maar die kant op gelopen.
Meteen aan de rand van het dorp kwamen we aan een trap die naar de voorste molens liep. Dus daar zijn wij omhoog geklommen. Boven was in de eerste molen een winkeltje en we mochten ook naar boven om het mechanisme te bekijken. Er loopt een weg langs die molens en het kasteel die steeds verder omhoog loopt. Er staan in totaal 12 molens en de achterste staat het hoogst.
We hebben ook het kasteel bezichtigd. Dat is een vroeg middeleeuwse burcht waar we door verschillende ruimtes kwamen en natuurlijk op de torens. Van daaruit hadden we een prachtig uitzicht op de omgeving en de molens voor en achter de burcht.
Na het kasteel zijn we langs de resterende 7 molens verder de weg omhoog gelopen. In een was een restaurantje en daar konden we uiteindelijk onze koffie drinken. Ja je moet er wat voor over hebben.
Toen we alles hadden bekeken zijn we weer naar het dorp en onze auto afgedaald. We zijn verder gereden en hebben onze boterhammen opgegeten op een zandweggetje langs een veld dat vuurrood was van de klaprozen.
Na de boterhammen hebben we die zandweg verder gevolgd en dat was best nog wel een stuk voordat we weer op de harde weg uitkwamen. En eenmaal weer op de harde weg zijn we met een boog weer terug naar Sonseca gereden.
Hier in het dorp is een heel grote Azia winkel. En daar moest José nog naar toe want ze wilde een reis tondeuse kopen. En dat is gelukt. Die Azia winkel is een kruising tussen de Blokker en de Gamma met ook nog een klein beetje kleding.