Dinsdag 28 september 2021
Door: Willie
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
28 September 2021 | Portugal, Almancil
Gisteren avond zijn we na het eten maar lekker vroeg naar bed gegaan. En zodoende waren we vanmorgen al weer om kwart voor 8 uit de veren. Het was buiten nog lekker koel.
Na het ontbijt zijn we naar een natuurreservaat gegaan, het Parque Natural da Ria Formosa. Dat is een 60 km lange kuststrook met veel wetlands. Maar net voorbij Olhão ligt ook een gedeelte met bos en een informatie centrum. Daar kun je door het bos wandelen en een stukje langs de zee. In het bos hebben we een hoop blauwe eksters gezien. Die komen alleen op het Iberisch schiereiland voor. Maar die lieten zich vandaag niet fotograferen. In het wetland gebeid hebben we heel veel wenkkrabben gezien. Verder zagen we diverse soorten pleviertjes, snippen, wulpen, zilverreigers en een groep lepelaars die ik wel mooi op de foto heb gekregen.
Bij een zoetwatermeertje zaten ook wat verschillende eenden waaronder slobeenden. Hier zagen we ook bijzondere vogeltjes, Sint-Helenafazantjes (Estrilda astrild). Dit zijn tropisch vogeltjes uit de familie van de prachtvinken (Estrildidae), oorspronkelijk afkomstig uit Afrika. Ze hebben een witte kop met een grijsachtige kruin. Verder hebben ze een vuurrode snavel en dat rood loopt op de kop verder in een streep over de ogen naar achter. We hebben in het reservaat ook onze boterhammen opgegeten, lekker in de schaduw onder de bomen.
Daarna zijn we doorgereden naar Tavira dat weer een stukje verderop ligt. Dat stadje heeft een oud historisch centrum waar we nog wat rondgewandeld hebben.
Nu zitten we weer op ons terras en denken na waar we vanavond uit moeten gaan eten. We hebben het er maar moeilijk mee.
29 September 2021 - 08:54
Tonny:
Leuk, ziet er allemaal goed uit!
En dat uit eten moet toch geen probleem gaan worden: alles uit proberen. Toch?