14 november 2016
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
14 November 2016 | Namibië, Keetmanshoop
Daarna gingen we op weg. Eerst weer 76 km over een onverharde weg. Toen we daarna bij Strampriet weer de harde weg op reden was de auto al weer een stofbak, maar wel zonder vogelpoep.
Weer een dikke 50 km verder kwamen we langs het stadje Hardap. Meteen voorbij Hardap ligt het Hardap Gamereserve. Dat is een groot stuwmeer waar veel watervogels zitten. Rond dat stuwmeer is het game reserve. Bij hat meer was een gloednieuw restaurant met een prachtig terras met uitzicht over het meer. Daar was buiten het personeel helemaal niemand. Wij hebben er koffie gedronken. We zagen inderdaad wel veel watervogels zoals pelikanen, flamingo's en aalscholvers maar die zaten allemaal heel ver het meer op. Zelfs met de verrekijker zag je ze maar amper.
Daarna zijn we nog een stukje het gamereserve ingereden maar we hebben alleen weer wat springbokken gezien. En omdat we niet te laat in Windhoek wilden arriveren besloten we om maar weer door te rijden.
Zodoende lukte het ons om rond half 2 bij het Guesthouse Terra Africa te zijn. Dat ligt in een buitenwijk van de stad. Het blijkt weer een prima overnachtingsadres te zijn met een heel mooie kamer.
Winhoek is de hoofdstad van Namibië.
Na de lunch zijn we even de stad ingereden voor wat boodschappen. We kwamen uit bij een enorme mall waar we wat hebben rondgewandeld. In een van de vele kledingwinkels scoorde ik een nieuwe gele kniebroek.
We hebben er koffie gedronken en daarna bij een gigantische Checkers winkel boodschappen gedaan. Daar verkopen ze echt alles van brood tot een nieuwe hamer.
In het guesthouse waar we slapen is geen restaurant. Daarvoor moeten we met de auto naar het centrum van de stad maar daar hadden we alle twee geen zin in. Zeker ook om na het eten in het donker en door het enigszins chaotische verkeer onze weg terug naar ons overnachtingsadres te zoeken. Daarom hebben besloten om vanavond maar "thuis" te eten. We hebben bij de Checkers wat verschillende salades gekocht, een hele gebakken kip, broodjes en twee yoghurtjes. Wijn hebben we genoeg bij ons dus het komt allemaal goed.
Ik heb hier in de tuin van het verblijf nog wel wat foto's gemaakt van een bijzondere vogel. Een grote grijze duifachtige vogel met een kuif die hij kan opzetten. Ik denk dat het een toerako is.
Morgen komt de langste reisdag. Dan moeten we 540 km rijden. Maar dat is wel allemaal harde weg en daar mag je hier buiten de stad overal 120 km per uur rijden. Wel hard maar de wegen hebben maar heel weinig bochten en buiten de stad is er bijna geen verkeer. Dus je kunt el lekker doorrijden.