Maandag 15 september
Door: Willie en José
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
15 September 2025 | Maleisië, Kuantan
Maandag 15 september – Vandaag was opnieuw een reisdag. We moesten ongeveer 200 km rijden van de Gandah Forest Park Chalets in Kampong Bolok naar het Swis-Belhotel in Kuantan. Ruim de helft van die route was snelweg dus dat schoot lekker op. Onderweg hebben we een stop gemaakt bij een tankstation. Daar was ook een grote hal met allemaal eettentjes waar je oosters eten kon eten. En het was daar erg druk. Wij hebben er een glas verse mangosap gedronken.
We kwamen rond 12:30 uur bij ons nieuwe hotel maar dat was veel te vroeg. We mochten pas om 15:00 uur op onze kamer. Dus besloten we naar een Yes.me belwinkel te gaan want daar want daar is onze simkaart ook van. We wilden meer MB’s op die kaart zodat we niet het risico lopen dat Google maps er ergens onderweg mee uitscheid. Want zonder die navi kunnen we hier helemaal niets vinden. Nu hebben we een simkaart met een onbeperkt aantal MB’s voor 30 dagen.
Daarna hebben we nog in een bazaar met lokale producten rondgekeken en toen was het bijna 15:00 uur en konden we terug naar het hotel.
We hebben hier een heel luxe en ruime kamer, heel wat anders dan ons verblijf van de laatste twee nachten.
Nadat we ons hadden geïnstalleerd zijn we nog even terg gelopen naar de bazaar waar we straks ook al waren. Daar op de hoek is een restaurant en we zijn gaan vragen of ze vanavond open zijn en dat zijn ze, dus gaan we straks daar eten.
Onderweg kwamen we langs een watertje en daar zag José een
Witborstwaterhoen.
Na het gebibber onder de douche van de laatste twee dagen kwam er nu weer heerlijk warm water uit de sproeier. Hè wat is dat lekker.
We zijn vanavond naar het restaurant bij de bazaar gaan eten. José had rijst met 4 stokjes saté en satésaus en ik had gebakken noedels met rundvleesstukjes. Daarbij hadden we ieder een groot glas sinasappelsap. Wat we daarvoor moesten betalen is ronduit belachelijk, omgerekend ongeveer € 7,50.
15 September 2025 - 14:33
Henny Neijland :
Ohhh wat fijn om weer wat luxe om jullie heen te hebben he, grappig dat je met zo'n kaartje ook overal heen kan rijden[e-1f970][e-2764]️