Dinsdag 23 september
Door: Willie en José
Blijf op de hoogte en volg Willie en José
23 September 2025 | Maleisië, Tanah Rata
Dinsdag 23 september – Het was vandaag weer een reisdag, van ongeveer 250 km. We hebben met pijn in ons hart afscheid genomen van het Balai Serama Guesthouse want wat zaten we er fijn. Maar ook van de gastvrouw Marja (een Nederlandser) en gastheer Iljat en van onze Duitse buren Stefan en Kiki.
We zijn verhuisd naar de Cameron Highlands. We slapen hier in het Tekoma Resort
In het dorp Tanah Rata. We vertrokken vanmorgen nog met drukkende vochtige hitte en een strakblauwe lucht. Maar toen we de Highlands naderden werd het steeds bewolkter en koeler. Op het laatste stuk van de rit regende het een klein beetje. Tanah Rata ligt op en hoogte van 1440 meter. Het is hier veel koeler als in de rest van Maleisië.
Onderweg omhoog zagen we veel kassen. Daar worden aardbeien verbouwd. Hier in de Highlands draait het om toerisme, theeplantages en aardbeienteelt.
Nadat we ons in het hotel hadden geïnstalleerd zijn we met de plu naar het dorp gewandeld, want het regende nog steeds een beetje. Daar zagen we een wasserette. Dus, toen we weer terug in ons hotel waren, hebben we alle vuile was in een tas gestopt en zijn we terug gereden. Die was draaide 35 minuten en toen was alles weer schoon.
We zijn vanavond opnieuw naar het dorpje gereden en daar hebben we in een van de velerestaurant gegeten. Het is hier behoorlijk toeristisch. We zijn er binnen gaan zitten omdat het buiten gewoonweg te fris was. José had frietjes met een stuk kip en salade en ik had nasi goreng met kipstukjes teriyaki. En we dronken er een aardbijen mojito bij. Het was weer erg lekker.
24 September 2025 - 20:05
Henny Neijland :
Altijd lastig als je leuke mensen hebt ontmoet om afscheid te nemen maar er valt nog veel voor jullie te zien geniet daar maar van[e-1f44d][e-1f601][e-1f618][e-1f970][e-2764]️